Pellet BBQ kopen

Pellet BBQ kopen

Bacor Smaak en Vuur

Bent u op zoek naar een pellet BBQ? Deze vindt u bij Bacor ‘Smaak en Vuur’. Wij zijn de officiële dealer van Green Mountain Grills. Deze pellet barbecues zijn de beste die u kunt krijgen maar niet de duurste in prijs. Wij bieden altijd de hoogste kwaliteit grills, toebehoren en pellets. Zo kunt u genieten van de best mogelijke BBQ ervaring.

 


Pellet BBQ kopen bij Bacor

  • Goedkoopste van Nederland;
  • Eigen installatieteam;
  • Eerlijk en vakkundig advies;
  • Bezorging in heel Nederland;
  • Gratis bezorging vanaf €1000,-.

Neem direct contact op om een pellet BBQ bij ons aan te schaffen. Wij geven u altijd goed advies om de pellet barbecue te vinden die het beste bij u past.

Hoe werkt een pellet BBQ?

Bij een pelletgrill regelt de digitale controller de interne temperatuur door de pellet toevoer te regelen. Een motor zorgt ervoor dat middels een wormschoef, de pellets nar de brander getransporteerd worden.

 

Een gloeistift in de brander ontsteekt de pellets en een ventilator onder de brander houdt ze brandend. In de pellethopper zit ook een ventilator. Deze zorgt voor een positieve druk, waardoor terugbranding in de hopper wordt voorkomen. Wanneer de twee luchtstromen elkaar ontmoeten, creëren ze het ultieme vuur, waarbij hardhoutrook door de grill circuleert.

Welke pellets voor een BBQ?

Pellets zijn kleine korrels die worden gemaakt met samengeperst zaagsel. De pellets zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten maar ook gemixt. Voor een pellet BBQ kunt u het beste pellets van puur hout gebruiken. De pellets voor houtkachels kunnen van mindere kwaliteit zijn en deze kunnen verontreinigingen bevatten. Deze verontreiniging wilt u niet op uw eten hebben.

 

Tevens moet u de pellets droog bewaren. Ze nemen gemakkelijk vocht op en zwellen dan op. Dit is iets wat niet goed gaat in het mechanisme van een pellet BBQ. De barbecue kan namelijk defect raken bij het gebruik van opgezwollen pellets.

Green Mountain Grill

Wij zijn officiële dealer van de Green Mountain Grill. Deze pellet grill heeft een bereik van 65 graden Celsius tot 260 graden Celsius. Daarom is deze pellet grill geschikt voor zowel low & slow als high & fast. De BBQ kan bediend worden middels uw tablet of smartphone.

 

De BBQ heeft een Wi-Fi controller. In combinatie met de app kunt u de barbecue op afstand opstarten, regelen en zelfs complete programma’s laten afwerken. Zo kunt u keer op keer de lekkerste gerechten klaarmaken. Middels een alarm wordt u tijdig gewaarschuwd als de pellets op zijn of als het eten klaar is.

 

Het is ook een optie om de Green Mountain Grill te voorzien van een pizzaoven. Deze plaatst u in de BBQ. Dit zorgt ervoor dat u binnen een paar minuten een verse pizza kunt bakken. Daarnaast leveren wij voor de Daniel Boone en de Jim Bowie een Heavy Duty Grillspit die tot 20 kg belasting kan hebben.

Multifunctionele pellet BBQ’s

Een pellet BBQ is zeer veelzijdig en multifunctioneel. Hieronder hebt u een overzicht van de mogelijkheden die u hebt met uw pellet BBQ.

 

Roken

De pellet BBQ kan ik de laagste stand worden gebruikt om vlees en vis te roken. De elektronische temperatuurcontrole zorgt ervoor dat de temperatuur in de grillkamer constant en laag blijft. Dit wil zeggen dat de temperatuur onder de 100 graden Celsius blijft. Door middel van de app kunt u bijhouden hoe het er voor staat met de smoker.

 

Barbecue

Lekker bezig in en om het huis, en ondertussen spareribs, pulled pork, kip of een ander groot stuk vlees bereiden? Ook gerechten die langere tijd nodig hebben om te garen kunnen op een pellet BBQ. Door de lage en constante temperatuur, die tussen de 100 graden Celsius en 150 graden Celsius ligt, wordt elk stuk vlees in 5, 6, 7 of zelfs 12 uur achter elkaar mooi gaar.

 

Het vlees droogt niet uit maar blijft sappig en mals. Met de optionele RVS meetpen kan de kerntemperatuur van grote, dikke stukken vlees in de gaten worden gehouden. Dit kan zelfs op afstand via de app. Het grote voordeel hiervan is dat de klep niet open hoeft en de temperatuur in de barbecue op deze manier constant blijft.

 

Bakken

Op de barbecue kunt u ook pizza, brood of koekjes bakken. De pellet BBQ is uitermate geschikt om een ‘houtoven pizza’ te maken. Door de hete luchtstroming in de grillkamer werkt deze min of meer als een hete lucht oven.

 

Het maakt bij deze barbecue niet uit of u een standaard pizza uit de vriezer bakt, of dat u zelf een pizza samenstelt en bakt. Daarnaast krijgt u door het aroma van de houtpellets een extra smaakdimensie.

 

Grillen

Snel even wat grillen? Start de pellet BBQ op en stel hem in op de hoogste temperatuur met het digitale controlepaneel. Na slechts enkele minuten wachten is de barbecue klaar om alles te grillen wat u maar wenst.

Smart Grilling

De Green Mountain Grill geeft u volledige controle binnen handbereik. Bedien en bewaak uw grill vanaf de bank via het Wi-Fi thuisnetwerk of onderweg met de gebruiksvriendelijke server mode. Zo blijft u altijd op de hoogte van de status van uw barbecue.


 

Wat is een een pellet BBQ?

Een pellet BBQ heeft verschillende onderdelen waar de pellets doorheen getransporteerd worden. De pellethopper heeft een capaciteit van 8 kg pellets. Het hellende ontwerp zorgt ervoor dat de pellets op de juiste manier in de monding van de worm schroef worden ingevoerd.

 

Een motor draait de vijzel, die vervolgens de hardhout pellets in de brander voert. Daar steekt een gloeistift automatisch de pellets aan, en een verbrandingsventilator onder de brander zorgt ervoor dat ze blijven branden. Ventilatieopeningen verticaal langs de binnenkant van de brander creëren een ronde luchtstroom. Een ventilator in de pellet hopper zorgt voor een positieve druk die retourbranding in de aanvoerbuis voorkomt. Wanneer deze twee luchtstromen elkaar ontmoeten, creëren ze het ultieme hout gestookte vuur en verspreiden het aroma van de pure rooksmaak van hardhout.

 

Het wormschroef systeem is gebouwd met een hoge RPM-motor. Deze is ontworpen voor een soepele en consistente aanvoer van houtpellets op het vuur. De pellets worden door middel van deze schroef in de brander ingevoerd, waar een gloeistift automatisch de pellets ontsteekt. Een verbrandingsventilator houdt de pellets brandend. Daarnaast is er ook een vetvangemmer. Deze is volledig RVS en vangt al het overtollige vet op.

 

Pellet BBQ met digitale controller

De digitale controller heeft een temperatuurbereik van 65 graden Celsius tot 260 graden Celsius, die omhoog gaat in stappen van 5 graden Celsius. Elke digitale controller wordt standaard geleverd met een vleesthermometer voor directe kerntemperatuurmetingen in uw grill. De PT100 Platinum-weerstand temperatuursensor is standaard in elke unit.

Verschillende soorten pellets

Er zijn verschillende soorten pellets. Voor de Green Mountain Grill bieden wij speciale GMG pellets aan. Deze zijn gemaakt van 100% droog zaagsel dat de vloer nooit heeft geraakt. Onze pellets worden samengehouden door het natuurlijke lignine in het hout. Deze pellets zorgen voor een goede smaak, zijn gemakkelijk in het gebruik en ook de kwaliteit van deze pellets is aanzienlijk hoger.

 

Premium Gold Blend korrels zijn pellets op eikenbasis en hebben een pellet met een grotere diameter dan andere pellets. Zo gaan ze langer mee dan de pellets van standaard formaat. Deze houtpellets geven perfechte ‘thin blue smoke’. De rook waar jij als pitmaster naar op zoek bent.

 

Getest op voedsel, goedgekeurd door de pitmaster! Hoge calorische waarde!
 Zeer weinig as, snel opgeruimd!  40% MEER dan de concurrentie voor dezelfde prijs of minder!

Diverse soorten grills

Grill smarter. Eat better! Onze grills geven u volledige controle binnen handbereik. Bedien en bewaak uw grill onderweg, op afstand met onze servermode of vanuit uw WiFi-netwerk thuis. Wij bieden diverse grills te koop aan op onze website. Dit zijn de volgende grills:

 

DAVY CROCKETT

Tailgater, 12/220 volt, WiFi. Dé BBQ voor onderweg, het onderstel is demontabel.


DANIEL BOONE

12/220 Volt, zwart. Grill met het instap model van Green Mountain.
Maak zelf de lekkerste de lekkerste spareribs, kip en pizza !

Informatie

Het Daniel Boone wordt geleverd met een digitale controller, een vleesthermometer, een hoge klep met een punt voor staande kippen / kalkoen / rib rekken, een opklapbare zijtafel met gereedschapshaken, harde rubber wielen en een venturi-stijl brander voor cycloonverbranding. Hij heeft ook Sense-Mate, een thermische sensor die constant de omgevingstemperatuur bewaakt. Als het kouder weer wordt, activeert de sensor en zet de grill in de turbomode, zodat u niet lang hoeft te wachten totdat de grill is opgewarmd!

 

Andere functies zijn onder meer een ventilator, die voor overdruk in de pellet hopper zorgt en daardoor retourverbranding in de aanvoerbuis voorkomt, Fan-mode blaast as uit de vuurhaard nadat u klaar bent met grillen. De grillkamer heeft een grillrooster van 66 x 42 cm, met een kookoppervlak van 3000 cm² en een vrije hoogte van maar liefst 35 cm. Het gewicht is 73 kg.

Neem direct contact op

Bacor ‘Smaak en Vuur’ is officieel dealer van de Green Mountain Grill. Indien u een van deze pellet BBQ’s bij ons aan wilt schaffen, kunt u direct contact met ons opnemen. Wij helpen u graag met gedegen advies.

 

 

 
 
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »