Pelletkachel in Gilze

Een pelletkachel in uw woonkamer in Gilze. Ziet u het al voor zich? U zit op een frisse winteravond heerlijk met opgetrokken benen op de bank onder een dekentje. Het is behaaglijk warm in de kamer en de rest van het huis, en dat zonder het gebruik van gas. Dankzij een pelletkachel is het mogelijk om op een zo goedkoop mogelijke manier te verwarmen en tegelijkertijd aan het milieu te denken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.

 

Investeren in een pelletkachel in Gilze

Wanneer de koude wintermaanden aantreden, denkt u er waarschijnlijk al vaker aan: die koude avonden op de bank. En natuurlijk is het mogelijk om de verwarming aan te doen, maar met de huidige gasprijzen in uw achterhoofd besluit u een extra trui en dikke sokken aan te trekken. Met een dekentje op de bank is ook best knus, nietwaar? Dankzij een pelletkachel is het mogelijk om op een klimaatneutrale manier uw huis te verwarmen, zonder het gebruik van gas. Op deze manier bespaart u 20 tot 30% aan aardgas. Wist u dat het rendement van een pelletkachel ongeveer 90% is?

 

Pelletkachel Gilze

Efficiënt en duurzaam

Wat zijn de voordelen van de aanschaf van een pelletkachel?

 • Efficiëntie: Pelletkachels zijn uitmuntend in het efficiënt omzetten van brandstof naar warmte, met een minimale productie van afval en rook.
 • Duurzaamheid: Pellets zijn gemaakt van houtafval, wat ze een hernieuwbare bron maakt die bijdraagt aan de vermindering van broeikasgasemissies.
 • Gebruiksgemak: Pelletkachels zijn gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm door de automatische brandstoftoevoer.
 • Temperatuurbeheersing: De ingebouwde thermostaat in veel pelletkachels maakt het mogelijk de kamertemperatuur precies te regelen voor optimaal comfort.
 • Kostenbesparing: De initiële hogere aanschafprijs van pelletkachels kan gecompenseerd worden door lagere operationele kosten en verbrandings efficiëntie.
 • Veiligheid: Pelletkachels produceren minder rook en as dan traditionele houtkachels, wat ze een veiliger optie maakt.

Hoe werkt een houtkachel?

Een pelletkachel is een milieuvriendelijke verwarmingsbron die functioneert op geperste houtkorrels, bekend als pellets. Deze korrels zijn geproduceerd uit zuiver hout waardoor de CO2-uitstoot bij verbranding neutraal is, wat bijdraagt aan een gesloten CO2-cyclus. De aanvoer van pellets wordt automatisch geregeld vanuit een ingebouwde voorraadruimte, waardoor de kachel continu kan branden zonder handmatige tussenkomst.

Met een thermostaat is de warmteafgifte nauwkeurig in te stellen voor een constante en comfortabele temperatuur in huis. Bij de verbranding ontstaan rookgassen die op verschillende manieren afgevoerd kunnen worden. Doordat er een ventilator ingebouwd is, blaast de pelletkachel de warmte direct uw woonkamer in Gilze in. Zodoende wordt het al snel behaaglijk warm in de ruimte.

 

Subsidie pelletkachels

Verschil tussen een pelletkachel en een houtkachel

U vraagt zich vast af wat het verschil is tussen een pelletkachel en een houtkachel. Een pelletkachel en een houtkachel gebruiken beiden vast brandstof, maar op verschillende manieren. Een houtkachel brandt houtblokken voor warmte en vereist handmatig bijvullen en aansteken. Het biedt een traditionele ambiance maar minder controle over de verbranding. Een pelletkachel in Gilze gebruikt daarentegen samengeperste houtpellets die automatisch uit een reservoir worden gevoerd, wat zorgt voor een efficiëntere en schonere verbranding met minder uitstoot. Pelletkachels hebben vaak ook thermostaten en timers voor een betere regeling van de warmteafgifte, maar missen het visuele aspect van vlammende houtblokken.

 

 

Palletkachels in Gilze

Pelletkachel in Gilze kopen bij Bacor Houtkachels

U mag het volgende van ons verwachten:

 • Ontworpen, getest en gemaakt in Europa
 • Gasloze verwarming met pelletkachel cv of pelletketel
 • Goede kwaliteit, lage prijs
 • Eenvoudige installatie
 • Advies op maat, afgestemd op uw situatie
 • Eigen installatieteam
 • Showroom nabij Gilze waar de pelletkachel(s) en pelletketel(s) werkend te zien zijn

 

Fysieke showroom

Wilt u met eigen ogen zien hoe een pelletkachel functioneert, de warmte zelf voelen en de verschillende soorten en modellen ontdekken? U bent van harte welkom in onze showroom! Wijh beschikken over een ruime showroom in de buurt van Gilze, gelegen in Werkendam op het adres Ir. Lelystraat 1a (voor navigatie gebruikt u: Hulsenboschstraat 25). Hier hebben we een groot aantal van onze pelletkachels in werking, zodat u een duidelijk beeld krijgt van hoe ze werken. Hoe kunnen we u van dienst zijn?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op

Wilt u weten of een pelletkachel een oplossing biedt voor uw situatie? Onze deskundige medewerkers zijn beschikbaar om al uw vragen over de aanschaf van een pelletkachel voor uw woning in Gilze te beantwoorden. Heeft u de behoefte aan een directe offerte om de kosten van pelletkachels of andere alternatieven te overwegen? Ons team voorziet u met plezier van inzicht in alle beschikbare opties. Aarzel niet om ons te contacteren via telefoonnummer 06 52 310 174 of door een bericht te sturen via het contactformulier op onze website. Hoe kunnen we u verder helpen?

Voor inwoners van Breda of Tilburg is het ook mogelijk om onze showroom te bezoeken.

 

Pelletkachel in Gilze

 

Ir. Lelystraat 1a
4251 LS  Werkendam    

Navigatie: Tegenover Hulsenboschstraat 25, Werkendam

Bacor Houtkachels, Werkendam (NB)

Bezoek vrijblijvend onze kachelshow:

 
Vrijdag : 16.00 - 20.00
Zaterdag : 10.00 - 17.00
   
Doordeweeks op afspraak, bel ons:
 
Tel.  06- 52 310 174 : Evert Bakker
 
Wij showen dan onze modellen, zodat u ze ook brandend kunt zien.
Voel zelf de behaaglijke warmte en proef de sfeer die een houtkachel brengt.
 
Welkom. De koffie staat klaar!
 
 
 
 
 
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »