Pelletkachel Ammerzoden

Op zoek naar een pelletkachel in Ammerzoden? Dan bent u bij Bacor Houtkachels aan het juiste adres. Pelletkachels zijn een aantrekkelijke keuze vanwege hun milieuvriendelijkheid, kostenbesparende eigenschappen en efficiëntie. Ze produceren minder fijnstof en de uitstoot ligt lager dan bij traditionele kachels. Verwarm uw woning of pand zonder gas en geniet van de voordelen.

Bekijk ons assortiment pelletkachels op onze website en vind de kachel die voldoet aan uw wensen. Ook is het mogelijk om onze showroom te bezoeken om de kachels in het echt te zien.

 

Pelletkachel Dordrecht

Pelletkachel in Ammerzoden: wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een verwarmingstoestel waar u pellets in doet in plaats van brandstof. Pellets zijn kleine cilindervormige korrels die gemaakt zijn van samengeperst houtafval. Hierbij kunt u denken aan zaagsel en houtkrullen van houtbewerkingsbedrijven. De houtpellets beschikken over een hoog energiegehalte én een laag vochtgehalte. Dit zorgt ervoor dat ze efficiënt kunnen worden verbrand en lang meegaan.

Het verschil tussen een houtkachel en een pelletkachel

Een houtkachel is een traditionele kachel. De moderne variant is de pelletkachel. Voor een houtkachel maakt u gebruik van droog hout en steekt u dit aan in combinatie met aanmaakblokjes. Om het vuurtje te laten branden, vult u dit zo nu en dan aan met meer hout. Een pelletkachel werkt daarentegen op elektriciteit. De brandstof

Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel vervoert pellets automatisch naar een verbrandingskamer, waar ze vervolgens worden ontstoken. De kachel beschikt over een ventilator die de verbranding van de houtpellets regelt en een gecontroleerde luchttoevoer. Deze onderdelen laten de warmte gelijkmatig verspreiden in de kamer waar de kachel zich bevindt. Lees verder om meer te leren over een pelletkachel in Ammerzoden.

Palletkachels in Dordrecht

De voordelen van een pelletkachel

Een pelletkachel in Ammerzoden kopen, bijvoorbeeld van het merk Edilkamin? Dan wilt u eerst natuurlijk meer weten over de voordelen van dit type kachel:

  • Efficiëntie: pelletkachels zetten op efficiënte wijze pellets om in warmte. Deze pellets hebben een hoog rendement en zetten een groot deel van hun energie om in warmte voor uw woning of pand.
  • Duurzaam: pelletkorrels worden gemaakt van samengeperst zaagsel en houtafval. Dit maakt een kachel op pellets een duurzamere optie dan een traditionele kachel: pellets zijn hernieuwbaar en dragen minder bij aan de uitstoot van ongewenste gassen.
  • Eenvoudig in gebruik: de kachels zijn erg eenvoudig in gebruik. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kachel die is voorzien van automatische ontsteking, thermostaatregeling en een programmeerbare timer.
  • Schone verbranding: een schone verbranding houdt in dat er minimale rook en as aan te pas komt. Pelletkachels produceren veel minder luchtvervuiling en stoten weinig fijnstof uit.
  • Kostenbesparing: alhoewel een kachel op pellets een milieuvriendelijke investering is, zijn ze op de lange termijn kostenbesparend. Houtpellets zijn namelijk goedkoper dan gas en elektriciteit.
  • Gezelligheid: maar natuurlijk voegt een kachel ook een gezellige sfeer toe aan elke ruimte. Creëer een warme en knusse ambiance met een pelletkachel in Ammerzoden.

Een kachel die in elk interieur past

Wanneer wij kachel zeggen, denkt u hoogstwaarschijnlijk aan de kachels van vroeger. Die tijd zijn we allang voorbij. De moderne pelletkachel past in elke interieurstijl. Doordat ze beschikbaar zijn in verschillende stijlen, designs en maten, is er altijd een pelletkachel in Ammerzoden die bij uw smaak past. Pelletkachels zijn niet alleen een duurzame en efficiënte verwarmingsoplossing, maar ook zeer stijlvol.

Pelletkachel in Ammerzoden kopen

Heeft u interesse in een pelletkachel in Ammerzoden? Bekijk de verschillende uitvoeringen op onze website of kom langs in de showroom van Bacor Houtkachels. Ook bij vragen mag u altijd contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag tijdens het vinden van een energie-efficiënte kachel voor bij uw thuis of in uw pand.

Bent u woonachtig in Breda of Tilburg? Ook dan verwelkomen we u graag in de showroom, we zijn gevestigd in het Brabantse Werkendam.


Ir. Lelystraat 1a
4251 LS  Werkendam    

Navigatie: Tegenover Hulsenboschstraat 25, Werkendam

Bacor Houtkachels, Werkendam (NB)

Bezoek vrijblijvend onze kachelshow:

 
Vrijdag : 16.00 - 20.00
Zaterdag : 10.00 - 17.00
   
Doordeweeks op afspraak, bel ons:
 
Tel.  06- 52 310 174 : Evert Bakker
 
Wij showen dan onze modellen, zodat u ze ook brandend kunt zien.
Voel zelf de behaaglijke warmte en proef de sfeer die een houtkachel brengt.
 
Welkom. De koffie staat klaar!
 
 
 
 
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »